Audi 80 quattro – Sølvpilen

Det var med sølvpilen vi tok steget som gikk på bekostning av brukervenligheten, dette ble «for-racing-purpose-only». Arbeidet med bilen tok tre år, og startet sommeren 2000. Målet var en clean racer med 100% finish.

Karosseriet ble strippet ned før Auto Safe laget buret. Torpedoveggen og gulvet ble bygget om for å gi plass til 3,5″ eksos uten at det skulle skape problemer med en minimal bakkeklaring. Det ble brukt skjermer og fangere fra urquattro, samt at det ble byttet til typ85 bakplate. For å få svingt forhjulene, ble hjulbuene på forskjermene hevet 40mm. Dette førte med seg 40mm heving av fjærtårnene foran, som igjen gjorde at vi måtte se på spesial løsninger for å få lukket panseret…

Understell, styring og bremser var fra Arne Stenshornet sin gamle Audi A2 quattro. Dette var tilsvarende på Sport quattro og etter enkle målinger og skisser var det klart at det måtte lages støtter i buret for hjelpearmene. A2 quattro var ikke konstruert for den bakkeklaringen vi ønsket, så de to-tre settene med fjærer fra Audi Sport ble til overs.

For å få til justerbar rattstamme på en ryddig måte, brukte vi komplett dashbord og midtkonsoll fra 1998 Audi A3. Instrumenetene var fra RS2 og passet fint sammen med Motronic motorstyringen.

For å rekke 2003 sessongen ble en AAN motor med standard innmat satt inn.. og byttet to ganger i løpet av sommeren. 2kg ladetrykk av en K27 på Sport quattro eksosmanifold, og 450hk MTM program med 3,3bar map-sensor ble for mye for den stakkars originale motoren…

004

 

 

Reklame